Directiva privind serviciile de plată 2 vine și are o implicație imensă pentru industria hotelieră

Din anumite motive, nimeni nu a acordat prea multă atenție PSD2, dar atunci când va fi nevoie să fie implementat în 2019, va fi cu siguranță aceași panică ca și cu implementarea GDPR-ului.

Voi știți ce înseamnă PSD2?

PSD2 = Payment Services Directive 2 / Directiva privind serviciile de plată 2

Ce schimbări aduce noul PSD2?

  1. Hoteluri nu mai pot procesa plata cu cardul, fără ca oaspetele să autorizeze plata printr-un cod dinamic sau o verificare, cum ar fi 3D Secure. Aceasta înseamnă că rezervările nerambursabile livrate de la OTA doar cu numerele cărților de credit nu pot fi procesate.
  2. Orice motor de rezervare care nu utilizează sistemul securizat 3D Secure va trebui actualizat.
  3. OTA – urile vor fi nevoite să încaseze direct în momentul rezervării depozitele și rezervările nerambursabile și poate chiar și costurile totale ale fiecărei rezervări.
  4. Cardurile virtuale furnizate hotelurilor de către agențiile de turism ar trebui să fie excluse din motivele de mai sus.
  5. Toate plățile trebuie să fie securizate, ceea ce înseamnă că sunt verificate printr-un cod dinamic, dar în viitor poate fi folosită si o verificare prin SMS în care clientul își dă acordul pentru plată.
  6. Debitarea cardurilor oaspeților pentru daune poate fi dificilă atunci când noua lege intră în vigoare. Hotelurile pot dori să pre-autorizeze sau să ia depozite de securitate pentru a se acoperi înainte de începerea sejurului.

Lucrurile vor deveni mult mai bune pentru oaspeți și pentru posesorii de carduri!

Această lege este, în general, fantastică pentru oaspeți, dat fiind faptul că frauda cu cardurile de credit va deveni imposibilă.

Cei care fac rezervări cu carduri furate nu vor mai putea face asta fiind nevoie de verificarea 3D SECURE.

În ultimii câteva decenii, hotelurile și alți furnizori de cazare au fost foarte leneși în ceea ce privește debitarea cardurilor fără prezența titularului de card. Având în vedere că, în termen de 12 luni, vom fi nevoiți să fim conform regulilor UE, va fi o panică uriașă a tuturor celor care încearcă să schimbe modul în care își desfășoară activitatea și de a face față depozitelor și plăților nerambursabile.

Sfatul meu este să implementați cât mai curând noile reglementări!

Ce trebuie să verificați?

  1. Asigurați-vă că motorul de rezervare al hotelului utilizează 3D Secure sau similar.
  2. Dacă vindeți nerambursabil, adresați-vă OTA-ului pentru a efectua plata în momentul rezervării și pentru a vă vira banii în contul bancar.
  3. În cazul plăților la recepție, plata este deja acoperită titularul cardului fiind prezent.

Aici găsiți toate informațiile necesare: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:32015L2366

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Hai să vorbim!

Nu ezita să ne contactezi! Folosește formularul de mai jos, iar un consultant Booktek îți va răspunde în cel mai scurt timp.